Printscreen – Dekonstruktív hétköznapok

printscreen1 (2)

A fénykép elkészítése után eszembe jutott Weöres Sándor Üdvösség című verse.

 printscreen2

Itt egy rossz szóviccre gondoltam, de az az igazság, hogy csak az almafa ágai nyíltak.

NT_3A bal oldali szöveg jelentése: Gyöngéd ajkaid csókolom. A jobb oldali szövegé: Ezt sosem feledem. Ez a két falfirka rendkívül felkeltette az érdeklődésem. Talán két különböző ember írhatta, bár eléggé hasonlóak a cirill u betűk. A szövegrészletek valószínűleg egy dalból származnak, ráadásul a második szó nem ismétlődik egyik oldalt sem. De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy számomra teljesen más értelmet nyertek ezek a sorok a karantén (és korlátozások) ideje alatt. A dekonstrukció  egészen furcsa megnyilvánulása.

printscreen4

Van egy híd, ami igazából nem is híd. Nagyon megszerettem, fontos hely lett számomra. Sajnos metamorfózisra van ítélve. De ameddig lehetséges, innen csodálom a kilátást és a helyi faunát.

printscreen5Beregszász, éjszakai élet. Kisebb túlzással mondhatjuk, (a vírustól függetlenül) változatlan. A kép jobb oldalán Ady Endre sorai.  Azt viszont nem tudom, hogyan tükröződtek mellé az aktuális valutaárfolyamok.

printscreen6 Enyhítések után. Újonnan nyílt kávézó, fokozott öröm.

Nagy Tamás

Névjegy Nagy Tamás

1996-ban született Beregszászon. 2015 óta tagja a Kovács Vilmos Irodalmi Társaságnak (KVIT). 2017-ben szerzett BA szintű diplomát a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola angol nyelv és irodalom szakán. Később ugyanott MA fokozatú diplomát szerzett magyar nyelv és irodalom szakon. Tagja a Fiatal Írók Szövetségének (FISZ).

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük