Szemle. A KVIT-tagok írásai különböző folyóiratokban (2017. március-május)

egyutt_2017_2_borito_01Célunk az, hogy olvasóink figyelmébe ajánljuk a Kovács Vilmos Irodalmi Társaság tagjai által írt, hazai és külföldi, regionális és országos, nyomtatott és online folyóiratokban megjelent írásokat. Ennek szellemében folytatjuk a KVIT-tagok írásait szemléző rovatunkat. Ez alkalommal a 2017 márciusa és májusa között megjelent munkákra helyezzük a hangsúlyt.

Ráti Emese Az első Beregszászi Amatőr Zenész Est c. beszámolója a Kárpátalja.ma hírportálon jelent meg március 15-én. Egy nappal később a Rémséges Rímségek c. irodalmi vetélkedőről szóló írását olvashattuk.

Nagy Tamás Valamilyen magyarázat, mindig más, továbbá fuldoklás c. versei az Irodalmi Jelen Debüt-rovatában váltak nyilvánossá április 1-jén.

Kovács Eleonóra Elillanó idegenség-érzet c. beszámolója a SZIFONline-on jelent meg április 9-én.

Nagy Tamás Arany-eső – vers a téren Beregszászban c. írását a Kárpátalja.ma hírportál közölte április 13-án.

Shrek Tímea Költészet napja Kárpátalján c. tudósítása az Irodalmi Jelenen olvasható.

A Kárpátaljai Hírmondó című, negyedévente megjelenő folyóirat 2015 júniusától a KVIT-kollázs c. önálló rovatban közli a társaság tagjainak írásait, melyek esetében első közlés és újraközlés egyaránt lehetséges. A tavaszi lapszámban olvasható Csornyij Dávid Kontrollcé és kontrollvé, valamint Nagy Tamás Frekvenciazavarok c. verse. Ugyancsak ebben a rovatban jelent meg Shrek Tímea Nagyanyám és Kertész Dávid Egy úr a pokolban is úr c. írása. Szintén itt olvasható Marcsák Gergely Lombok alatt habok fölött, Tiborc panasza, valamint az első napon c. verse.

Az Együtt 2017/2. számában jelentek meg Shrek Tímea Szuicidum, Egypercesek (Adásunkat bizonytalan időre megszakítjuk, Kihívás, Potyautas, Kurvalesen, Tolvajok, Visszajáró, Zsófi panaszai) c. kisprózái. A kiadványban található Marcsák Gergely Silviáról és a Halálról, valamint Tábori posta c. verse. Itt olvasható továbbá Csordás László „mindig megpróbáltam tenni a dolgom, és közben megöregedtem…” (Életútinterjú Dupka Györggyel) c. munkája.

A folyóirat Szárnypróba-rovatából Varga Nikolett Ismerős cipőben, továbbá Az ajtó mögött c. írásait ajánljuk olvasóink figyelmébe. A tanulmány-rovatból Marcsák Gergely Hagyomány és folytonosság c. könyvismertetőjére helyezzük a hangsúlyt.

Szemle rovatunk előző része ide kattintva olvasható.

Kovács Eleonóra

Névjegy Kovács Eleonóra

1989-ben született Szalókán (Ukrajna, Kárpátalja).

Tanulmányait az Ungvári Nemzeti Egyetemen 2012-ben fejezte be (történelemtanár).

2014-től a Kovács Vilmos Irodalmi Társaság (KVIT) tagja, 2017-től a kvit.hu felelős szerkesztője.

Írásait időközben közölte az Együtt c. kárpátaljai irodalmi folyóirat, valamint a Partium, Somogy, Napút, Irodalmi Szemle, Magyar Napló, Tiszatáj, Tempevölgy.

FISZ-tag lett.

2019-ben Együtt Nívódíjat kapott.

2020-ban Ungváron, az Intermix Kiadó gondozásában jelent meg első kötete, az Érzékelés (Könyvismertető, filmnapló, jegyzet).

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük