Évértékelő körkérdések a KVIT-tagok számára

1) Mi jelentette számodra 2016-ban a legmeghatározóbb olvasmányélményt?

Fogós kérdés. Talán az, ami ebben az évben meghatározó volt, az Nényei Pál Az irodalom visszavág című átfogó könyve. Sokat ismételtem át a segítségével az olvasásélményeimből. Ami viszont megmaradt bennem, és az év könyvének választanék, az Orbán János Dénes Alkalmi mesék idegbeteg fölnőtteknek című kötete. Ajánlom mindenkinek, aki humorra vágyik.

2) Kaptál-e idén olyan tanácsot, amelyet alkalmazni fogsz írás közben?

Folyamatosan kapok és a nagy részét meg is fogadom.

3) Hol tartasz az írás tekintetében? Rátaláltál-e a témára, melyről a következő évben írnál?

Valahol, egy jó úton. Nem tudok a kérdésre válaszolni. Nem szoktam előre eltervezni, hogy mit írok és mikor. Szeretném magam több témában és műfajban kipróbálni. Talán a kisregény lesz a következő.

4) Volt-e olyan téma a KVIT műhelymunkáján, ami megfogott, amin sokat töprengtél?

Inkább események/rendezvények maradtak meg. Olyanok, amelyekre kellemes visszaemlékezni.

5) Milyen terveid vannak a jövő évre?

Nem tervezek. Az élet jön magától is. Állok elébe.

shrek_kek_vonat

(Fotó: Marcsák Gergely)

 

Shrek Tímea

Névjegy: Shrek Tímea

1989. augusztus 13-án született a kárpátaljai Beregszász városában.

2013-ban a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola magyar nyelv és irodalom szakán szerzett diplomát. 2009-től a Beregszászi 7. Számú Általános Iskola szervezőpedagógusa és magyartanára, ahol csak kisebbségi (roma) gyermekek oktatásával foglalkozik.

A beregszászi székhelyű Kovács Vilmos Irodalmi Társaság alapító tagja. 2014-től rendszeresen publikál a kárpátaljai Együtt című irodalmi és művészeti folyóiratban, valamint novelláit közölte az Irodalmi Szemle, a Napút, a  Partium, a Helikon, a Somogy, a Kárpátaljai Hírmondó, a Szózat stb. Kisprózákat és novellákat ír, közel áll hozzá az írói szociográfia.

2016-ban az Ukrajnai Kulturális Minisztérium által meghirdetett Kárpátaljai dialógusok című rövidpróza-pályázat első helyezettje. Több novelláját Antonenko Miklós ültette át ukrán nyelvre, valamint Ferdinandy György író, költő szintén fordított műveiből, portugálra.

2016-ban Beregszász városának polgármesteri hivatala Drávai Gizella-díjjal tüntette ki, valamint szintén ebben az évben nyerte el a Nemzeti Kulturális Alap által meghirdetett Gion Nándor-ösztöndíjat. Jelenleg az Előretolt Helyőrség Íróakadémia tagja.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>