netnapló – Idő szűkében

received_909365809152878Fél nyolckor szólalt meg az ébresztő. Csütörtök reggel van, az írótábor harmadik napja. Készülődés. A reggeli után ott is volt értünk a busz, amivel a karaván első állomására, Viskre indultunk. A hosszú út után megérkeztünk a középiskolába, már vártak ránk. Az előadóterembe kísértek minket, és Dupka György rövid bemutatása után először Kertész Dávid kapta meg a szót, őt követte Csordás László, majd én olvastam fel egy rövid írást. Végül felszólalt Ráti Emese, Shrek Tímea, Marcsák Gergely és Lőrincz P. Gabriella. Miután visszaültem a helyemre, már figyelhettem a gyerekek arcát. Talán itt éreztem először, hogy megérinti őket az, amit hallanak. Lesütött fejjel, mintha elszégyellte volna magát, figyelt egy kisfiú a második sorban, mikor Timi felolvasta Pocokszemű Erzsi című novelláját.

A rendezvény után a református temetőben Fodó Sándor sírjára helyeztünk el koszorút. Sikerült ismét késve elindulnunk, ez valahogy jellemző volt erre a napra.

received_909365805819545A következő állomás a huszti református templomnál volt. Az első kapun lakat és lánc, a hátsó bejáraton szintén. Egy hölgy jött oda hozzánk, valószínűleg látta, hogy kissé el vagyunk veszve, ő irányított minket a lelkészhez. Nemsokára lekerült a kapuról a lakat, így megtekinthettük először az udvart, majd a templomot is. Mindannyian kíváncsiak lettünk volna még a várra is, de arra már természetesen nem maradt idő. Újra jött a hosszú út, és körülbelül egyórás késéssel meg is érkeztünk a Karácsfalvai Sztojka Sándor Görög Katolikus Líceumba. Az épületbe lépve a zsivajtól már hallani lehetett, hogy melyik terem felé kell indulnunk. Pák Diána mutatta az utat, majd sikerült helyet foglalnunk. Ideje volt előkeresni a felolvasásra váró versereceived_909365802486212ket. Reméltem, itt már könnyebben fog menni a bemutatkozás, hisz ez a mai nap utolsó állomása, a hely sem idegen számomra. Lassan mindannyian sorra kerültünk, mindenki kapott szót. Egyre több ismerős arcot fedeztem fel a tömegben, így már nehezebb volt figyelni reakcióikat egy-egy írás felolvasása közben.

Sötét volt, mire sikerült eljutnunk a buszig, de már nem késünk el sehonnan, csak a vacsora várt ránk. Ez az út tűnt ma a leghosszabbnak: eljutni Bökényig. Az este folyamán még csatlakozott hozzánk a csapat két tagja, a holnapi napnak már többen kezdhetünk neki. Fáradtan sikerült az ágyba kerülni, elalvás előtt már csak annyi maradt hátra, hogy beállítsam az ébresztőt fél nyolcra.

Varga Nikolett

Névjegy: Varga Nikolett

1996. március 10-én született a nagyszőlősi járási Csepében. Tanulmányait 2002-ben kezdte a Csepei Középiskolában. 2009-ben a Beregszászi Bethlen Gábor Magyar Gimnázium diákja lett. 2011-ben a Karácsfalvai Sztojka Sándor Görög Katolikus Líceum tanulója. 2012-ben kezdte meg tanulmányait a Munkácsi Humán-Pedagógiai Kollégiumban, ahol 2016-ban diplomázott. 2016-tól az Ungvári Magyar Tannyelvű Elemi Iskola és Drugeth Gimnázium tanára.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>