Hírek – aki beszélgetett és ami megjelent

Nemrég megjelent a 2019/2-es Együtt. A KVIT-tagokat tekintve  Marcsák Gergely három műfordítása, Nagy Tamás Az aszimmetria helye c. verse, és Csordás László Elindulások és megérkezések a kárpátaljai magyar irodalomba c. esszéje olvasható a folyóiratban.

*

A Literán folytatódott a Kilátó. Fehér Enikő Mert kezdet nincs, csak folytatás van – Kovács Vilmosról c. írásában felidézte Kovács Vilmos életútját, tevékenységét, hatását. Megtudhatjuk, Pál György, Balla D. Károly és Csordás László mit írt Kovács Vilmosról. Az írás végén Kovács Vilmos Testamentum c. verse olvasható.

Az eltűnt generáció után fiatal írók Kárpátalján címmel, a Kilátó c. sorozaton belül megjelent egy interjú a Literán. Marcsák Gergely, Shrek Tímea, Kertész Dávid válaszolt Fehér Enikő kérdéseire. Arról beszéltek, hogyan értelmezik Csordás László Elindulások és megékezések a kárpátaljai magyar irodalomba c. esszéjét; ezzel indította a Litera a Kilátó – Kárpátalja c. sorozatot. Mindenki beszélt a KVIT célkitűzéseiről, és arról, hogy a KVIT milyen helyi és külföldi szervezetekkel működik együtt.

*

2019. április 25-én a KVIT a KMDFKSZ vendége volt Ungváron. A beszélgetés a Váralja múzeum-kávézóban zajlott. A KVIT-tagok bemutatkoztak, a ungvári egyetemisták kvízjátékkal készültek. A tudósítás itt olvasható.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük