Évértékelő körkérdések a KVIT-tagok számára

1) Mi jelentette számodra 2016-ban a legmeghatározóbb olvasmányélményt?

A 2016-os évből egyértelműen Nagy Zoltán Mihály Ünnep Szodomában című regényét emelném ki. Tipikusan olyan írásműről van szó, amelyet társaságban olvasok fel legszívesebben. Emellett a márciusi műhelymunkát is emlékezetessé tette számomra.

2) Kaptál-e idén olyan tanácsot, amelyet alkalmazni fogsz írás közben?

A közhelyek elkerülésével kapcsolatban kértem a legtöbb tanácsot. Javaslatokat kaptam arra vonatkozóan, mit olvassak. A tanács megfogadása abban segített, hogy észrevegyem, mi az, amit már nem bír el egy szöveg, és hogyan tehetem egyedibbé a saját írásaimat.

3) Hol tartasz az írás tekintetében? Rátaláltál-e a témára, melyről a következő évben írnál?

Idén próbálkoztam meg először a prózaírással. Ezen belül is az újjal való ismerkedés és annak felfedezése az, amivel legszívesebben dolgozom. A szakmám miatt szeretnék idővel írni a gyerekekről is. Több ötletet is feljegyeztem azzal kapcsolatban, hogyan lehetne a gyermekek gondolatait a saját nézőpontjukból szemlélteni.

4) Volt-e olyan téma a KVIT műhelymunkáján, ami megfogott, amin sokat töprengtél?

A novemberi műhelymunkán Darvasi László írásai kaptak szerepet. A novella, amit elolvastunk, számomra is nagyon elgondolkodtató volt. Nem mindennapi problémával állított szembe bennünket: egy apa megtudta, hogy lánya felnőttfilmekben szerepel. A műhelyről készített netnaplómban részletesebben írok is erről.

5) Milyen terveid vannak a jövő évre?

Mindenképp szeretnék többet foglalkozni a prózaírással. Remélem, ebben az évben lesz időm kísérletezni több témával is.

(Fotó: Marcsák Gergely)

(Fotó: Marcsák Gergely)

Varga Nikolett

Névjegy: Varga Nikolett

1996. március 10-én született a nagyszőlősi járási Csepében. Tanulmányait 2002-ben kezdte a Csepei Középiskolában. 2009-ben a Beregszászi Bethlen Gábor Magyar Gimnázium diákja lett. 2011-ben a Karácsfalvai Sztojka Sándor Görög Katolikus Líceum tanulója. 2012-ben kezdte meg tanulmányait a Munkácsi Humán-Pedagógiai Kollégiumban, ahol 2016-ban diplomázott. 2016-tól az Ungvári Magyar Tannyelvű Elemi Iskola és Drugeth Gimnázium tanára.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>