Könyvbemutató volt

Korábban írtunk arról, hogy megjelent Shrek Tímea első novelláskötete, a Halott föld ez. A könyvbemutató 2019. február 19-én zajlott Beregszászon, Magyarország Beregszászi Konzulátusának Gulácsy-termében. A kötetről Csordás László és Shrek Tímea beszélgetett.

Összegyűjtöttük az eseményről szóló beszámolókat.

Rózsák a halott földben – Beregszászban debütált Shrek Tímea első kötete címmel Szabó Kata írt tudósítást a Kárpátalja.ma hírportál számára. „A temetőben csak a halottak vannak, és akkor lesz szerintem halott föld, amikor a családok már nem gondozzák a sírokat” – idézte  Shrek Tímea szavait Szabó Kata.

A Halott föld ez című novelláskötet bemutatója címmel a Kárpátalja c.  hetilapban is megjelent egy tudósítás az eseményről.

„Az írónő elmesélte, hogyan kezdett el írni, mi módon került kapcsolatba a műben szereplő iskolával és ezen keresztül a gyerekekkel. Milyen viszontagságos helyzetek alakultak ki, és mennyi megdöbbentő történetnek volt a szem- és fültanúja.”olvasható a tudósításban.

A Kárpátinfo hetilap is megjelentetett egy beszámolót  a könyvbemutatóról:

„Novelláskötetének első részét ezek a sokszor megrázó, igencsak elgondolkodtató történetek adják, amelyek a szerző bevallása szerint sokszor rá is lelki teherként nehezedtek. A kiadvány második részében családtörténeti írásokat olvashatunk. Bár ezek is igen komoly hangvételűek, de a humor is felfedezhető bennük.”

 A Kárpáti Igaz Szó számára Hegedűs Csilla készített interjút Shrek Tímeával Egy kötet valóság címmel. A szerkesztési elvekről is olvashatunk: „A kötetet szerkesztőmmel, Nagy Koppány Zsolttal két ciklusra osztottuk. Az első a Kék sál címet kapta, ebben olyan novellák találhatóak, amelyek a munkahelyemhez fűződnek. Én sok évig a Beregszászi 7. Számú Általános Iskolában dolgoztam tanárként és szervező pedagógusként. Tehát az elsőben a roma gyerekek élettörténeteit vetettem papírra. A második ciklusban pedig családtörténeti novellák olvashatók, amelyekben nem csupán én vagyok a főszereplő, hanem a felmenőim is: nagyszüleim, édesanyám, édesapám. Szociografikus novellák ezek, melyek a valóságra épülnek, nagyon kevés benne a kitaláció.”

Ezek az írások jelentek meg a Halott föld ez című kötet bemutatójáról.

Shrek Tímea ezenkívül számos más kárpátaljai helyszínen tartott könyvbemutatót: II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola, Beregszászi Bethlen Gábor Magyar Gimnázium, Beregszászi Városi Könyvtár, Beregszászi 7. Számú Általános Iskola.

 

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>