Hírek – Kilátó és hangpróba

Folytatódik az Irodalmi Kilátó, Magyarország Beregszászi Konzulátusa és a Pro Cultura Subcarpathica által indított író-olvasó találkozó. A KVIT az eseménysorozat társszervezője.

A következő esemény 2019. március 21-én lesz Beregszászon, a Gulácsy-teremben, ekkor a Székelyföld folyóirat és a Székely Könyvtár szerzői jönnek vendégségbe. Fekete Vince, Molnár Vilmos és Lövétei Lázár László érkezik, Vári Fábián László és Csordás László beszélget a vendégekkel.

Helyszín: Beregszász, Gulácsy-terem.

Időpont: 2019. március 21., 15:30 (közép-európai idő szerint).

Az  eseményről itt is lehet olvasni.

*

A Litera Kilátó című sorozata 2017 októberében indult, a határon túli magyar irodalmi élet alkotóit mutatja be. Erdély, Vajdaság és Felvidék után Kárpátalja kerül előtérbe.

Már olvasható a Kilátó – Határon túli irodalmi szemle IV. című bejegyzés, melyből kiderül, mi várható a sorozatban. Nemrég megjelent Csordás László Elindulások és megérkezések a mai kárpátaljai magyar irodalomba című esszéje, mely értelmezései keretet ad az említett sorozatban megjelenő munkákhoz.

*

2019. március 23-án lesz a KVIT következő műhelymunkája, ami a Hangpróba címet kapta. A műelemzés kap hangsúlyt, a KVIT-tagság előtt álló fiatal tollforgatók írásait is vizsgáljuk majd.

Helyszín: Ungvár, MÉKK székház (Posztolaki tér 5/A).

Időpont: 2019. március 23., 11:00 (közép-európai idő szerint).

Az esemény Facebook-oldala elérhető itt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük