Jelenlét. Válogatás a KVIT-tagok részvételével lezajlott rendezvények közül

Ami megtörtént:

2018. március 6-án Csordás László A Műút a könyvtárba vezet elnevezésű rendezvénysorozat vendége volt Miskolcon.

2018. március 22-én Kassán, az Erdélyi Magyar Írók Ligája (EMIL) által szervezett Könyvek, vidékek. A szélrózsa 10 iránya  c. esemény résztvevője volt Csordás László.

2018. március 30-án zajlott a Kovács Vilmos Irodalmi Társaság soron következő műhelymunkája. A Változat egy hétköznapra. Beszélgetés az irodalomterápiáról c. beszélgetést Varga Nikolett moderálta. A véleménycsere alkalmával hangsúlyossá vált, hogy az adott vers olvasása és értelmezése miképpen befolyásolja az egyén pillanatnyi lelkiállapotát, milyen asszociációkat ébreszt benne az adott sor vagy költői kép.

2018. április 11-én a Kárpátaljai Magyar Művelődési Intézet (KMMI) szervezésében az Együtt szerzői közül néhányan Makkosjánosiban találkozhattak az Erdélyi Magyar Írók Ligájának (EMIL) képviselőivel. Az eseményen a KVIT-tagok közül részt vett: Csordás László, Csornyij Dávid, Kertész Dávid, Shrek Tímea.

2018. április 12-én a KVIT a Kárpátaljai Magyar Diákok és Fiatal Kutatók Szövetsége (KMDFKSZ) IhletÉs c. programsorozatának vendége volt. Az Ungváron tanuló magyar fiatalokat tömörítő szervezet tevékenységéről a szervezet elnöke, Bence Norbert beszélt.  A KVIT létrejöttéről és működéséről Kovács Eleonóra mesélt. Később Csornyij Dávid, Nagy Tamás és Varga Nikolett folytatta az eszmecserét,  majd felolvastak írásaikból.

 2018. április 16–19. között a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet (VMMI) által vezényelt felolvasókörút zajlott Topolya, Szabadka, Újvidék,  Zenta érintésével. A KVIT-tagok közül a Kárpátaljai Magyar Művelődési Intézetet (KMMI) Csornyij Dávid, Kertész Dávid, Marcsák Gergely, Shrek Tímea képviselte.

2018. április 18–21. között a KMMI irányításával valósult meg az Irodalmi Karaván ‘2018 c. eseménysorozat. Ennek keretein belül a Szlovákiai Magyar Írók Társaságának (SzMÍT) képviselői, Hodossy Gyula, a társaság elnöke, valamint Hizsnyai Zoltán érkezett Makkosjánosiba szakmai egyeztetés és kárpátaljai magyar tannyelvű oktatási intézményekben megvalósuló felolvasókörút céljából. A vendégek Makkosjánosiban az Együtt szerzőivel beszélgettek, ezen az alkalmon a KVIT-tagok közül részt vett Csordás László.

 

Ami várható:

2018. május 9-11. között valósul meg a Szlovákiai Magyar Írók Társasága által szervezett Irodalmi Karaván, melyen részt vesz Csordás László.

2018. május 22-én  Ungváron zajlik a Kárpátaljai Magyar Diákok és Fiatal Kutatók Szövetsége (KMDFKSZ) által szervezett IV. KMDFKSZ-UNE Diákfesztivál, melyen  a KVIT is képviselteti magát.

2018. május 26-27. között a társaság az Ungváron zajló hUNGary Fest vendége lesz.

 A fent említett fesztivál ideje alatt  zajlik majd a társaság következő műhelymunkája, melyre minden érdeklődőt várunk.

 

Kovács Eleonóra

Névjegy Kovács Eleonóra

1989-ben született Szalókán (Ukrajna, Kárpátalja).

Tanulmányait az Ungvári Nemzeti Egyetemen 2012-ben fejezte be (történelemtanár).

2014-től a Kovács Vilmos Irodalmi Társaság (KVIT) tagja, 2017-től a kvit.hu felelős szerkesztője.

Írásait időközben közölte az Együtt c. kárpátaljai irodalmi folyóirat, valamint a Partium, Somogy, Napút, Irodalmi Szemle, Magyar Napló, Tiszatáj.

FISZ-tag lett.

2019-ben Együtt Nívódíjat kapott.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük