Hirdetmény – I. Kárpátaljai Magyar Irodalmi Napok

A Kovács Vilmos Irodalmi Társaság (KVIT) a Kárpátaljai Magyar Művelődési Intézet (KMMI), valamint a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Hallgatói Önkormányzatának (II. RF KMF HÖK) társszervezésével megrendezi az I. Kárpátaljai Magyar Irodalmi Napokat. A rendezvény 2017. november 29-30. között zajlik. A szervezők a Kárpát-medence legfontosabb irodalmi műhelyeinek képviselőire számítanak az anyaországból, Erdélyből, Felvidékről és Kárpátaljáról.

A tervezett program:

2017. november 29-én 13:30-tól (közép-európai idő szerint) ünnepélyes megnyitó Beregszászon, az Európa–Magyar Házban. A Kovács Vilmos Irodalmi Társaság által meghirdetett III. Internetes versmondó verseny eredményhirdetése.

18:30-tól a vendégek bemutatkozása a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola átriumában. Ezt követően műhelybeszélgetés zajlik A versírás alapjai, továbbá Irodalmárok bizarr szokásai címmel.

2017. november 30-án, 9:30-tól az Ungvári Nemzeti Egyetemre érkeznek a vendégek.
Szabadon látogatható vers- és prózaszeminárium zajlik a magyar kar diákjainak közreműködésével.

Mindezzel párhuzamosan: író-olvasó találkozó a Beregszászi Bethlen Gábor Magyar Gimnáziumban, a Beregszászi 4. számú Kossuth Lajos Középiskolában, a Beregszászi 7. számú általános iskolában és a Nagyberegi Református Líceumban.

2017. november 30-án 18:00 órai kezdettel (k. e. i.) Beregszászban, a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színházban látható és hallható A római disznó monológja. Irodalmi pódiumműsor Farkas Wellmann Endre és Marcsák Gergely előadásában.

A rendezvény a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósulhat meg.

kormany tamogatas

Szeretettel várjuk programjainkra!

Az I. Kárpátaljai Magyar Irodalmi Napok Facebook-oldala ide kattintva érhető el.

A programokhoz kapcsolódó plakátok:

plakát inplakát római

A Helikonirodalom rendezvénysorozat keretein belül az I. Kárpátaljai Magyar Napokon a folyóirat szerzői, szerkesztői olvasnak fel a Beregszászi Bethlen Gábor Magyar Gimnáziumban november 30-án, csütörtökön 11 órától.

Meghívottak: André Ferenc, Papp Attila Zsolt, Serestély Zalán. Moderál: Csornyij Dávid.

Az esemény Facebook-oldala ide kattintva érhető el.

24067969_1678328055553046_3894037058146343810_n

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük