netnapló – Idő szűkében

received_909365809152878Fél nyolckor szólalt meg az ébresztő. Csütörtök reggel van, az írótábor harmadik napja. Készülődés. A reggeli után ott is volt értünk a busz, amivel a karaván első állomására, Viskre indultunk. A hosszú út után megérkeztünk a középiskolába, már vártak ránk. Az előadóterembe kísértek minket, és Dupka György rövid bemutatása után először Kertész Dávid kapta meg a szót, őt követte Csordás László, majd én olvastam fel egy rövid írást. Végül felszólalt Ráti Emese, Shrek Tímea, Marcsák Gergely és Lőrincz P. Gabriella. Miután visszaültem a helyemre, már figyelhettem a gyerekek arcát. Talán itt éreztem először, hogy megérinti őket az, amit hallanak. Lesütött fejjel, mintha elszégyellte volna magát, figyelt egy kisfiú a második sorban, mikor Timi felolvasta Pocokszemű Erzsi című novelláját.

A rendezvény után a református temetőben Fodó Sándor sírjára helyeztünk el koszorút. Sikerült ismét késve elindulnunk, ez valahogy jellemző volt erre a napra.

received_909365805819545A következő állomás a huszti református templomnál volt. Az első kapun lakat és lánc, a hátsó bejáraton szintén. Egy hölgy jött oda hozzánk, valószínűleg látta, hogy kissé el vagyunk veszve, ő irányított minket a lelkészhez. Nemsokára lekerült a kapuról a lakat, így megtekinthettük először az udvart, majd a templomot is. Mindannyian kíváncsiak lettünk volna még a várra is, de arra már természetesen nem maradt idő. Újra jött a hosszú út, és körülbelül egyórás késéssel meg is érkeztünk a Karácsfalvai Sztojka Sándor Görög Katolikus Líceumba. Az épületbe lépve a zsivajtól már hallani lehetett, hogy melyik terem felé kell indulnunk. Pák Diána mutatta az utat, majd sikerült helyet foglalnunk. Ideje volt előkeresni a felolvasásra váró versereceived_909365802486212ket. Reméltem, itt már könnyebben fog menni a bemutatkozás, hisz ez a mai nap utolsó állomása, a hely sem idegen számomra. Lassan mindannyian sorra kerültünk, mindenki kapott szót. Egyre több ismerős arcot fedeztem fel a tömegben, így már nehezebb volt figyelni reakcióikat egy-egy írás felolvasása közben.

Sötét volt, mire sikerült eljutnunk a buszig, de már nem késünk el sehonnan, csak a vacsora várt ránk. Ez az út tűnt ma a leghosszabbnak: eljutni Bökényig. Az este folyamán még csatlakozott hozzánk a csapat két tagja, a holnapi napnak már többen kezdhetünk neki. Fáradtan sikerült az ágyba kerülni, elalvás előtt már csak annyi maradt hátra, hogy beállítsam az ébresztőt fél nyolcra.

Varga Nikolett

Névjegy Varga Nikolett

1996. március 10-én született a nagyszőlősi járási Csepében. Tanulmányait 2002-ben kezdte a Csepei Középiskolában. 2009-ben a Beregszászi Bethlen Gábor Magyar Gimnázium diákja lett. 2011-ben a Karácsfalvai Sztojka Sándor Görög Katolikus Líceum tanulója. 2012-ben kezdte meg tanulmányait a Munkácsi Humán-Pedagógiai Kollégiumban, ahol 2016-ban diplomázott. 2016-tól az Ungvári Magyar Tannyelvű Elemi Iskola és Drugeth Gimnázium tanára.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük