Programajánló

2024. február 27-én 15:00 órától a Kárpátaljai Magyar Művelődési Intézet (KMMI), a Magyar Értelmiségiek Kárpátaljai Közössége (MÉKK), és Magyarország Beregszászi Konzulátusa szervezésében kerül sor az Irodalmi Kilátó c. zenés-irodalmi-művészeti összejövetelre. A rendezvény helyszíne:  Beregszászi Konzulátus, Gulácsy terem.

Az esemény aktualitását a közelmúltban megjelent Ördögszeg. Kárpátaljai mesék és a Szégyenpiac. Tollal a békéért az orosz-ukrán háború árnyékában c. kiadvány szolgáltatja.

Korábban beszámoltunk arról, hogy megjelent Shrek Tímea második kötete, az Ördögszeg. Kárpátaljai mesék c. mesegyűjtemény. Azt is említettük, hogy böngészhető a  Szégyenpiac. Tollal a békéért az orosz-ukrán háború árnyékában (Az Együtt folyóirat szerzői körének antológiája, 2014-2023) c. műválogatás. Az említett kiadványok szerzői, valamint az Együtt legfrissebb lapszámának alkotói kerekasztal-beszélgetés keretén belül osztják meg véleményüket az alkotófolyamat jellegzetességeiről.

A beszélgetés résztvevői: Dupka György történész, Kutasi Csaba grafikus, Marcsák Gergely  költő, Shrek Tímea író, Sz. Kárpáthy Kata író, Szemere Judit újságíró, szerkesztő, Vári Fábián László költő. 

Az érdeklődők  megtekinthetik Kutasi Csaba festő, grafikus kamarakiállítását. 

A rendezvény  minden mozzanata a Kárpátaljai Magyar Művelődési Intézet Facebook-oldalán követhető. 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük