Szemle. A KVIT-tagok írásai különböző folyóiratokban

Most induló rovatunkban felsoroljuk és olvasóink figyelmébe ajánljuk egyutt_2016_06_boritoazokat az alkotásokat, melyek a Kovács Vilmos Irodalmi Társaság tagjainak nevéhez fűződnek. Értelemszerűen nem a kvit.hu-n, hanem hazai és külföldi, regionális és országos, nyomtatott és online folyóiratokban megjelent írásokról esik szó. A rovat elsődleges célja a tájékoztatás, illetve a tagok egyre inkább kiterjedt publikációinak a nyomon követése. Ez alkalommal a 2016 decembere és 2017 márciusa közötti időszak kerül előtérbe.

Az Együtt c. kárpátaljai irodalmi folyóirat 2016/6. számában jelent meg Csornyij Dávid Egymagamban, valamint Létezés mindenhol c. verse. A tanulmányrovatból kiemeljük Csordás László Elrabolt évek (A kényszermunkatáborok világa női nézőpontból, két kárpátaljai emlékirat alapján), valamint Marcsák Gergely A sztálini elhurcolások témája Vári Fábián László műveiben c. tanulmányát. Mindezeken kívül Shrek Tímea Törtkrumpli paradicsommártással c. novelláját helyezzük előtérbe.

Magyar-Napló-február-IIAz Irodalmi Jelen Debüt-rovatában olvasható Csornyij Dávid Az időutazás kérdései c. verse. Ugyancsak az említett irodalmi folyóiratban böngészhető Shrek Tímea Otthonos. Olyan, mint Erdély a ’90-es évek elején. A magyar kultúra napját ünnepelték Beregszászon c. beszámolója.

A Kárpátalja.ma hírportál közölte Ráti Emese tudósítását Célkeresztben a helyesírás – Karádi verseny Beregszászban címmel.

A Magyar Napló c. irodalmi folyóirat februári számában megtalálható Marcsák Gergely „…s egy reggel nem volt már Magyarország.” című esszéje, melynek témája Vári Fábián László költészetéhez kapcsolódik.

Nagy Tamás Ünnepi pillanat, frekvenciazavarok, Temető c. verse a SzIF Online c. szépirodalmi portálon jelent meg.

Az Együtt 2017/1.egyutt_2017_1_borito számának lapozása közben rábukkanhatunk Csornyij Dávid Leonidász halála után, valamint Az időutazás kérdései c. versére. Csordás László „visszaviszlek az időben” (Faludi Ádám versei elé) c. ajánlása, továbbá Sör és irodalom (laudáció Marcsák Gergely Együtt Nívódíjához) címmel ellátott írása is fellelhető a folyóiratban. Ebben a kiadványban található még Kovács Eleonóra Függelék (I.) c. szövege is.

Kovács Eleonóra

Névjegy Kovács Eleonóra

1989-ben született Szalókán (Ukrajna, Kárpátalja).

Tanulmányait az Ungvári Nemzeti Egyetemen 2012-ben fejezte be (történelemtanár).

2014-től a Kovács Vilmos Irodalmi Társaság (KVIT) tagja, 2017-től a kvit.hu felelős szerkesztője.

Írásait időközben közölte az Együtt c. kárpátaljai irodalmi folyóirat, valamint a Partium, Somogy, Napút, Irodalmi Szemle, Magyar Napló, Tiszatáj, Tempevölgy.

FISZ-tag lett.

2019-ben Együtt Nívódíjat kapott.

2020-ban Ungváron, az Intermix Kiadó gondozásában jelent meg első kötete, az Érzékelés (Könyvismertető, filmnapló, jegyzet).

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés:Szemle. A KVIT-tagok írásai különböző folyóiratokban (2017. március-május) | Kovács Vilmos Irodalmi Társaság

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük