Versmondás online

díjak_1Idén immár harmadik alkalommal hirdette meg a Kovács Vilmos Irodalmi Társaság az Internetes Versmondó Versenyt, amelyet a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával sikerült megvalósítani. A díjazásban helyi vállalkozók támogatását is kértük. Ezúton szeretnénk köszönetet mondani az ADVANCE Kárpátaljai Tanácsadó és Fejlesztő Központnak, a Kárpátaljai Református Egyház Diakóniai Központját vezető Nagy Bélának, a Kálvin Nyomdának és a Millenium pizzériának.

Minden várakozást felülmúlva, és lekörözve az elmúlt két év számadatait, összesen 35 pályázat (videó) érkezett a társaság e-mail-címére. A beérkezett anyagok szerkesztését Csornyij Dávid vállalta magára, aki egész éjjel dolgozott azon, hogy két nap leforgása alatt minden vers felkerüljön a KVIT YouTube-csatornájára.

Örömmel töltött el minket, hogy ebben az évben még nagyobb érdeklődéssel és izgalommal készítették el a fiatalok a videókat. Igaz, sajnos akadtak olyan videók is, amelyeket a minőségük miatt nem tudtunk közzétenni. A nagy érdeklődés miatt biztosak vagyunk benne, hogy jövőre ismét megrendezzük a versenyt.

A zsűri (Szabó P. Dóra, Kovács Eleonóra és Ráti Emese) három szempontot vett figyelembe az értékelésnél:

  • jó kép- és hangminőség;
  • eredetiség és ötletesség;
  • előadásmód.

November 29-én, kora reggel a nevek az oklevelekre kerültek. Íme az eredmény:

 1. korcsoport (1-4. osztály):

I. Pallagi Milán

II. Barta Boglárka

III. Kacsó Dávid

 

2. korcsoport (5-9. osztály):

I. Deák Alexandra

II. Hadadi Beatrix Ilona

III.  Pércsi Lajos

díjazottak_1jpg 

3. korcsoport (10-11. osztály):

Lefler Edina

 

Különdíj:

Nagy Csaba

Tóth Barbara

Rohovej Dzsennifer

Sárközi Zsófia

kvit

Köszönet illeti a rengeteg munkáért a KVIT tagjait, a támogatókat, a felkészítő tanárokat, a gyerekeket és a szülőket.

Jövőre ugyanitt találkozunk!

kormany tamogatas

Shrek Tímea

Névjegy Shrek Tímea

1989. augusztus 13-án született a kárpátaljai Beregszász városában.

2013-ban a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola magyar nyelv és irodalom szakán szerzett diplomát. 2009-től a Beregszászi 7. Számú Általános Iskola szervezőpedagógusa és magyartanára, ahol csak kisebbségi (roma) gyermekek oktatásával foglalkozik.

A beregszászi székhelyű Kovács Vilmos Irodalmi Társaság alapító tagja. 2014-től rendszeresen publikál a kárpátaljai Együtt című irodalmi és művészeti folyóiratban, valamint novelláit közölte az Irodalmi Szemle, a Napút, a  Partium, a Helikon, a Somogy, a Kárpátaljai Hírmondó, a Szózat stb. Kisprózákat és novellákat ír, közel áll hozzá az írói szociográfia.

2016-ban az Ukrajnai Kulturális Minisztérium által meghirdetett Kárpátaljai dialógusok című rövidpróza-pályázat első helyezettje. Több novelláját Antonenko Miklós ültette át ukrán nyelvre, valamint Ferdinandy György író, költő szintén fordított műveiből, portugálra.

2016-ban Beregszász városának polgármesteri hivatala Drávai Gizella-díjjal tüntette ki, valamint szintén ebben az évben nyerte el a Nemzeti Kulturális Alap által meghirdetett Gion Nándor-ösztöndíjat. Jelenleg az Előretolt Helyőrség Íróakadémia tagja.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük