Szolidaritás

A Horváth Péter Irodalmi Ösztöndíj célja a 35 évnél fiatalabb, rendszeresen publikáló szerzők támogatása.

Az idei ösztöndíj átadására 2020. december 3-án Budapesten, az Írók boltjában került sor. A díjat Bartók Imre Majmom, Vergilius c. verseskötete nyerte.

A kuratórium díjazta a döntőbe került munkákat, ezért jutalomban részesült Kemenes Henriette Odú c. kötete, és Korpa Tamás A lombhullásról egy júliusi tölggyel c. verseskötete.

Korpa Tamás a Facebook-oldalán nyilvánosságra hozott közleménye szerint az általa kapott támogatást felajánlja a kolozsvári Bréda Kör és a kárpátaljai Kovács Vilmos Irodalmi Társaság számára. Véleménye szerint „a szimpátia kifejezése mellett ebben az időben szükség van a «tettleges» szolidaritás gesztusaira is.”

Köszönjük a felajánlást, és ezúton is gratulálunk Korpa Tamásnak a színvonalas verseskötetéhez. Jó egészséget, és további alkotásban gazdag időszakot kívánunk.

*

2017-ben indult a KVIT és a FISZ közös rendezvénysorozata, a Részek és párbeszédek. Az első beszélgetés vendége Korpa Tamás volt. Az eseményekről készült beszámolók  ittitt, itt, és itt  olvashatóak. Az elmúlt években érkeztek FISZ-tagok a Kárpátaljai Magyar Irodalmi Napokra,  és KVIT-esek  is voltak   FISZ-táborban.

 Reméljük, hogy 2021-ben több rendezvény és műhelymunka vár ránk, mint amennyiben idén részünk volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük