Printscreen – Lila és zöld

2.tulip_n

Áprilisban, amíg én a szobában voltam, a tulipán kinőtt a földből. Napfényt és esőt kapott, egyre magasabb lett a szára, szélesebb a levele, végül kivirágzott. Ekkor kimentem a szobából, letörtem kilenc virágszálat, az asztalra tettem. Bementem a kamrába, kivettem a fiókból a metszőollót, a kiskertbe mentem, levágtam egy orgonaágat. A csokrot egy olyan pohárba tettem, ami távolról vázának tűnik.

almafa_nE-mailben kaptam négy képet az üres Ungvárról, a kertbe mentem, én is készítettem négyet a virágzó almafáról, elküldtem.

árvacsalán_n

Az árvacsalán virága olyan színű volt áprilisban, mint az Órásmester lila köpenye januárban. Dominik Nowicki – az utolsó Órásmester – Tallinba költözött, munkahelye, az Emlékek Háza bezárt.

törpe_íriszTavaly egy bejegyzésben azt írtam, hogy amíg nem voltam otthon, kivirított a törpe írisz. Ebben az évben otthon voltam, amíg virított.

 

megallt.ora_o

Lemerült az elem.

2.ora_n

Megkeresem a nagynéném óráját, amihez nem kell elem, ezért minden nap fel kell húzni. Letörlöm az óráról a port, kiderül, hogy a műanyag lapon, amire az óraszerkezetet kell tenni, nem porcsík húzódik, hanem egy hasadás nyomát látom. Lehet, hogy leesett az óra, kettétört a műanyag tálca, amit megragasztottak. Ezért a műanyag lap most is megtartja a fémrudat, amire rá lehet csavarozni az óra hátlapját, fel lehet húzni az órát, ami továbbra is működik.

Kovács Eleonóra

Névjegy Kovács Eleonóra

1989-ben született Szalókán (Ukrajna, Kárpátalja).

Tanulmányait az Ungvári Nemzeti Egyetemen 2012-ben fejezte be (történelemtanár).

2014-től a Kovács Vilmos Irodalmi Társaság (KVIT) tagja, 2017-től a kvit.hu felelős szerkesztője.

Írásait időközben közölte az Együtt c. kárpátaljai irodalmi folyóirat, valamint a Partium, Somogy, Napút, Irodalmi Szemle, Magyar Napló, Tiszatáj, Tempevölgy.

FISZ-tag lett.

2019-ben Együtt Nívódíjat kapott.

2020-ban Ungváron, az Intermix Kiadó gondozásában jelent meg első kötete, az Érzékelés (Könyvismertető, filmnapló, jegyzet).

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük