netnapló – péntek és rosszullét

P1140923Szörnyű gyomorfájással indult a nap. Éjszaka alig aludtam. Fáradtan és nyűgösen szálltam be a mikrobuszba. Elsőként a Tiszapéterfalvai Kölcsey Ferenc Középiskola udvarán álltunk meg. Rövid megemlékezést tartottunk Kiss Ferenc irodalomtörténész emléktáblájánál. Dupka György, a MÉKK elnöke Csordás Lászlóval, a Kovács Vilmos Irodalmi Társaság elnökével közösen koszorút helyezett el, majd a vendégek és az iskola tanulói néma főhajtással tisztelegtek emléke előtt.

01Folytattuk az utazást, Nagypalád felé indultunk. Hogy a helyiek szavával éljek, oda még a madár is csak eltévedni jár. Sofőrünk a kátyúk helyett inkább a mező szélére hajtott, talán ezért éltük túl az utat.

A Móricz Zsigmond Középiskola dísztermében Sőtér Géza igazgató fogadott bennünket. Kellemes volt látni a gyerekek arcán az örömöt amiatt, hogy vendégek érkeztek hozzájuk. Felcsendült a Lágerballada Marcsák Gergely megzenésítésében, majd a társaság felolvasott.

A Nagyszőlősi Járási Központosított Könyvtárhálózat vezetője, Vaskeba Katalin már izgatottan várt minket, kis késéssel, de el tudtuk kezdeni a rendezvényt. Melancsuk Gabriella könyvtáros köszöntötte az egybegyűlteket. Ismerős arcot is láttunk, Hudák Elvirát,P1140927 aki minden évben ellátogat az irodalmi karaván fellépésére és csatlakozik a beszélgetésbe. Ezúttal Harangozó Miklós képzőművész munkásságát ismertette. 

Mivel maradt időnk az indulásig, Lőrincz P. Gabriellával betértünk a könyvtár melletti turkálóba, aztán az egész csapat csatlakozott.

A Tivadarfalvai Református Líceum lett volna a következő megálló, de előzetes egyeztetés alapján másnapra lett halasztva a rendezvény, így visszatértünk a főhadiszállásra Tiszabökénybe. Alig vártam, hogy egy kicsit ledőljek, Gabriella utólag elmondta, hogy a könyvtári felolvasás során a szivárvány színeiben játszott az arcom. Nem túl jó napot kaptam a netnapló megírására, de végül készen lett, mellesleg aznap is egyeztettünk.

Shrek Tímea

Névjegy Shrek Tímea

1989. augusztus 13-án született a kárpátaljai Beregszász városában.

2013-ban a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola magyar nyelv és irodalom szakán szerzett diplomát. 2009-től a Beregszászi 7. Számú Általános Iskola szervezőpedagógusa és magyartanára, ahol csak kisebbségi (roma) gyermekek oktatásával foglalkozik.

A beregszászi székhelyű Kovács Vilmos Irodalmi Társaság alapító tagja. 2014-től rendszeresen publikál a kárpátaljai Együtt című irodalmi és művészeti folyóiratban, valamint novelláit közölte az Irodalmi Szemle, a Napút, a  Partium, a Helikon, a Somogy, a Kárpátaljai Hírmondó, a Szózat stb. Kisprózákat és novellákat ír, közel áll hozzá az írói szociográfia.

2016-ban az Ukrajnai Kulturális Minisztérium által meghirdetett Kárpátaljai dialógusok című rövidpróza-pályázat első helyezettje. Több novelláját Antonenko Miklós ültette át ukrán nyelvre, valamint Ferdinandy György író, költő szintén fordított műveiből, portugálra.

2016-ban Beregszász városának polgármesteri hivatala Drávai Gizella-díjjal tüntette ki, valamint szintén ebben az évben nyerte el a Nemzeti Kulturális Alap által meghirdetett Gion Nándor-ösztöndíjat. Jelenleg az Előretolt Helyőrség Íróakadémia tagja.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük