A Magyar Széppróza Napja 2021-ben

A Magyar Írószövetség Választmányának döntése értelmében február 18-a, Jókai Mór születésnapja a Magyar Széppróza Napja. A járványhelyzetre való tekintettel 2021-ben az ehhez kapcsolódó rendezvénysorozat az online térben valósult meg. A korábbi évekhez hasonlóan idén is csatlakozott a rendezvénysorozathoz a KVIT.

Ráti Emese Shrek Tímeával és Marcsák Gergellyel beszélgetett. Szó esett többek közt a szerzők debütköteteiről, a Jókai művekkel kapcsolatos viszonyukról, illetve a prózaírás mechanizmusáról.

Marcsák Gergely Nagy Tamással és Sz. Kárpáthy Katával beszélgetett. Itt a pályakezdés tematikája volt meghatározó, illetve az karantén ideje alatt átalakuló olvasói szokások is szóba kerültek.

Csordás László pedig Kovács Eleonórával beszélgetett. Felmerült, hogy mi az, ami az ellenkezőjére változik az esemény és annak leírása között, milyen szerepet kap a fotózás, honnan ered a Zsortula név, és a végén kiderült, körülbelül mikor jelenhet meg nyomtatásban a történet, melynek helyszíne (Dozsorca) nem található a térképen. 

A programsorozat a Magyar Széppróza Napja alkalmából a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával, a Magyar Írószövetség Arany János alapítványa, és a Kovács Vilmos Irodalmi Társaság szervezésében valósult meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük